logo
Tuin met labyrinth van ronde haag

Therapeut

Profiefoto van Joke Kragten

Joke Kragten

Mijn naam is Joke Kragten, ik ben sinds 1998 werkzaam als psycholoog en sinds 2007 als klinisch psycholoog/psychotherapeut. In mijn praktijk ontvang ik patiënten en geef ik supervisie. Ook collega therapeuten zijn welkom voor (coachende) gesprekken.

De afgelopen jaren heb ik gewerkt met mensen met stemmingsklachten, angstklachten, psychotische klachten, niet aangeboren hersenletsel, persoonlijkheidsproblematiek en arbeidsgerelateerde problematiek.


Boekjes

Ik heb enkele boekjes geschreven bestemd voor cliënten en hun omgeving.

Leven met een depressieve stoornis

Een depressie is iets anders dan "in een dip zitten". We spreken van een depressie als je minimaal twee weken achtereen somber bent. Daarnaast moet je nog minimaal vier andere depressieve symptomen hebben, zoals verminderde eetlust, concentratie– of geheugenproblemen, moeheid, schuldgevoelens en/of gedachten aan de dood.

Leven met een sociale fobie

Van alle Nederlanders heeft misschien weI vijftien procent last van een sociale fobie. Bij die stoornis wordt men ernstig in het functioneren belemmerd door een onberedeneerde angst in sociale situaties, bijvoorbeeld wanneer er een presentatie moet worden gehouden of tijdens een vergadering om een mening wordt gevraagd.

Leven met een manisch-depressieve stoornis

Naar schatting één tot twee procent van de Nederlanders lijdt aan de manisch-depressieve stoornis. Een ziekte waarbij je afwisselend heel somber en heel vrolijk kan zijn. Zo somber dat het leven totaal zinloos lijkt en zo vrolijk dat je de hele wereld aankan.


Overige gegevens

  • Gezondheidszorg psycholoog (BIG nr.: 19054083725)

  • Psychotherapeut (BIG nr.: 19909819516)

  • Klinisch psycholoog (BIG nr.: 19054083725)

  • Cognitief gedragstherapeut (supervisor VGCT)

  • Schematherapeut (supervisor)

  • Supervisor en leersupervisor NVP


Werkwijze

In de therapie maak ik gebruik van meerdere technieken en therapievormen waaronder: cognitieve gedragstherapie; schematherapie; EMDR; directieve therapie en oplossingsgerichte therapie. Afhankelijk van de klachten, uw hulpvraag en persoonlijke voorkeur wordt er gekeken op welke manier er gewerkt zal worden.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat over het algemeen uit naar een vrij taakgerichte aanpak waarbij er gewerkt wordt met die methoden waarvan ik vermoed dat ze in uw geval het snelst tot het beste resultaat zullen leiden.

Kragten psychotherapie

logo wit

Praktijkadres

Emmalaan 35
3581 HP Utrecht

Contactgegevens

kragtenpsychotherapie@gmail.com
06 27 18 78 17